En dag på sjön

Outforskad sjö

Som småbarnsförälder så finns det sällan tid för egentid. Missförstå mig inte, vi älskar våra barn men ibland behöver man återhämta sig och samla kraft. Idag skulle jag och hustrun ha kvalitetstid och sen svärfar gick bort så har det varit fullt upp, så denna dagen behövde vi.
Vi valde att ta ut båten och ge oss ut på Dansjön, för oss en okänd sjö att fiska på. Outforskade sjöar är extra spännande. Man kan inte gå tillbaka till samma platser som man alltid väljer utan måste använda teori och kunskap.  Man måste fundera ut vilka drag man ska använda. Är det djupt, är sjön grumlig, vilken period på året osv. Idag hade vi dock som mål att ta det lugnt och mysigt. Mitt egna mål var dock att hustrun skulle få fisk på sin andra fisketur (räknar inte in metspö-fiske nu) så att hon skulle bli fiskeintresserad.

Rulle

Pig Shad Jr

Båten sjösattes och motorn startade fint. Vi puttrade ut på sjön medan ett tåg passerade. Vi vinkade glatt till tåget och förhoppningsvis gjorde vi någon glad. Vi stannade utanför en bit vass och medan jag satte ihop spön med rulle och drag så log hustrun och hällde upp kaffe. Vädret var mulet och lite småkyligt så här på morgonen så kaffe satt fint! Jag var sugen på att testa mina Pig Shad Jr i firetigerfärger medan jag trodde Atom var ett passande drag åt hustrun. Vi stannade inte på platsen speciellt länge utan åkte vidare. Vi hittade en brygga med vass runtomkring. Efter några kast landade min Pig Shad Jr ett par decimeter från vasskanten och några vevtag senare kom ett löst hugg. Mothugget kom snabbt men gäddan hade redan försvunnit.

Pig Shad Jr

Hugget vid vasskanten

Jag drog upp ankaret och vi skulle vidare när det plaskade till i vasskanten. Om det var sutare eller gädda är oklart men tillräckligt för att fortsätta fisket på samma plats. Det roliga med nybörjare är att de vill flytta sig efter typ 3 kast. Jag tyckte vi stod på en bra plats och ett djup precis utanför vassen kändes lockande. Även om det var spännande med Pig Shad Jr så bytte jag till Westin Swim, natural pike. Den har jag stora förhoppningar på och som jag nämnt tidigare så är jag rätt förtjust i just Westin Swim. “Där ser ut att vara ett bra ställe” sa jag och kastade i en helt annan vinkel än tidigare. Draget han precis landa och jag började veva så bygeln gick tillbaka och då högg det till. Ett snabbt och hårt mothugg och fisken var krokad.
Första fisken för dagen och tyvärr inte en större variant utan kring 1,5 kilo. Jag är dock förtjust i när mina drag har märken efter tänderna. Det hjälper när man sitter där en dålig dag och det är svårt att bestämma sig för vilket drag man ska välja.

Hungrig rackare

Vi hade under förmiddagen letat efter en plats att gå i land och laga mat med stormkök och hade hittat en bra plats. På vägen dit fick det bli lite trolling med McRubber och plötsligt högg det till. Jag var osäker på om det var en gren som jag fastnat i när jag vevade in. Uppenbarligen satt något i draget när jag vevade in men om det är åldern eller annat som gör att jag inte såg vad det var låter jag vara osagt. Hur som helst så när jag vevat in mer så såg jag att det var en liten gädda på 0,5 kg som körde “dö sill” varianten i denna kamp (om man nu kan kalla det kamp).
Den fisken fick avsluta förmiddagen och vi körde i land och gjorde i ordning för lunch.

Fiske med Pig Shad Jr

Lunchdags, eller?

Aj då och oops! Jag upptäckte att jag gjorde nybörjarmisstaget att lämna tändstickorna hemma. Att tindra med ögonen och le lite sött var föga imponerade upptäckte jag. Tänk tänk tänk! Jag kom på att Gåvetorps gård låg tvärsöver sjön och mycket bättre alternativ än att ta sig till bilen och använda sig av “tändknappen” (som jag i senare stund insåg var en attrapp). Vi körde dit och eftersom jag stod för tabben så var det jag som fick kliva upp med flytvästen och med svansen mellan benen. En dam från gården kom ut och undrade vad som stod på. Joooo, eeeh , hej jo liksom har ni möjligtvis tändstickor vi kunde få låna? Vi skulle göra lunch men jag råkade glömma tändstickorna hemma. Som tur var så fick vi en tändsticksask med oss och vi tackar dig från Gåvetorps gård för att ha räddat måltiden, dagen och troligtvis mitt liv också :-).

Lunchdags

Avslutningsvis

Vi tappade lite tid på jakten efter tändstickor men att nu äta korv med mos vid vattenkanten smakade kanon. Hösten började göra sig påmind på träden med sina färgade löv men i solen och gräset så höll sig sommaren tappert kvar.
Vi fiskade en stund till men satsade mer på vindstilla vatten i solen som avslutning för att njuta av för oss kanske sista dagen med barnpassning detta år. Hustrun log igen efter missen med tändstickorna. Ja det gjorde hon ganska snart jag kom tillbaka till båten med tändsticksasken som i det läget faktiskt imponerade mer än en gädda på 5 kilo.

Vi la till vid bryggan igen. Båtrampen i Dansjön gjorde det oerhört lätt att dra upp båten. Tack till den som är ansvarig för bygget!
Vi hade haft en del hugg även på eftermiddagen men nästa gång vet jag mer var jag ska placera mig. Tyvärr blev det inget napp för hustrun idag men hon var lika glad för det. Nej, hon ville inte vara med på foto. Idag fick hustrun välja vart hon ville fiska. Hon är ju trots allt den som står ut med mig och mitt fiskande mest av alla!

Fiskebild

//Gryningsfiskaren

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − ett =

0
    0
    Varukorgen
    Din varukorg är tomÅtervänd till webbutik