Jørgen från Splish Splash Fishing berättar + ny tävling!

Att bygga sina egna beten är fantastiskt kul och många delar med sig av sina tips! Vill man börja göra sina egna beten så finns det Facebookgrupper men också möjlighet att lära sig genom Youtube. Jag började följa Splish Splash Fishing som jag tyckte var intressant och passade mitt sätt att göra beten på. Jag tog kontakt med Jørgen på Splish Splash Fishing för att veta mer om betestillverkning men också hur han själv såg på det. Riktigt roligt att Jørgen ville ställa upp på några frågor!
 
Vem är Jørgen bakom Splish Splash Fishing?
Jeg er 48 år, har kone, 3 børn, hus, 2 både og alt for meget fiskegrej (siger min kone). Jeg arbejder som webudvikler og når jeg ikke lige fisker, så driver jeg youtube kanalen “Splish Splash Fishing”. Jeg har fisket så længe jeg kan huske, og tror at det startede efter at min far tog mig med ud og fiske torsk og fladfisk fra molen in Helsingør.
 
 
När började du göra dina egna beten?
Jeg tror at det startede samtidig som jeg startede med at fiske. Vi fiskede skaller og hundestejler med bambus fra haven og hjemmelavede flåd.
 
Hur började det?
Dengang var det normalt at lystfiskeret lavede noget af deres eget grej, og de fleste bøger om lystfiskeri indeholdt vejledning til hjemmelavet grej. Så for mig var det helt naturligt at det var en del af fiskeriet. Vi lavede pirke til torsk, flåd til medefiskeri og blink til havørrederne. 
 
Varför började du göra egna beten? Vad var det som lockade?
Det  har altid været en naturlig del af mit fiskeri at lave grej. I starten var det selvfølgelig også et spørgsmål om penge. Når man er 10-12 år gammel rækker lommepengene ikke til meget fiskegrej. Så man måtte lave noget grej af de materialer man kunne finde omkring sig. I dag tror jeg ikke jeg kan sige at jeg sparer penge ved at lave mit eget grej. Priserne på billigt kinagrej er så lave, og samtidig koster udstyr og materialer til agnbyggeriet også en del. For mig er det nu en hobby i hobbyen, og jeg vil hellere fange en enkelt lille fisk på en hjemmelavet agn, end jeg vil fange 10 på en massefremstillet agn uden sjæl.
 
 
Vad jag förstår så gör du hellre beten i resin än trä just nu? Vilka är de största anledningarna till resin före trä?
Finns det någon fördel med trä som resin saknar?
Egentlig ville jeg nok helst lave agn i et naturligt materiale som træ, i stedet for resin. Det virker ligesom mere naturligt. Men skulle man lave træagn nogenlunde effektivt, ville det kræve et større værksted, og det har jeg ikke mulighed for. Resin kræver bare et bord, og næsten ingen værktøj.  Samtidig giver resin en masse muligheder for at eksperimentere med vægtplacering og farver, og man kan være sikker på et rimelig homogent resultat hver gang. Selvfølgelig er det også en del hurtigere når først man har fået lavet sin form, og det er langt lettere at reproducere agn med komplicerede former.
 
Om man är intresserad av att köpa drag som är gjorda av dig. Vart vänder man sig då?  
Jeg har ikke nogen egentlig produktion af agn til salg, men laver altid lidt ekstra agn som jeg sælger, for at dække nogle af udgifterne til film og materialer. Hvis man er interesseret i at købe en eller flere agn, kan man enten følge min Facebook side, hvor jeg slår op når der er noget til salg, eller man kan bare sende mig en besked på Facebook og høre hvad jeg har liggende.
 
 
Jag följer gärna din sida på youtube men också på facebook av flera skäl. Du ger många tips som jag har använt mig av och du är seriös och lugn och du har ett bra sätt att berätta på. Är det något land som du känner följer dig mest? Blev det skillnad när du gick från danska till engelska i videoklippen?
Danmark er et lille land, og der er i dag langt færre agnbyggere end for eksempel Sverige og USA. Så dengang jeg lavede film på dansk synes jeg virkelig at det var svært at komme op på et seertal der retfærdiggjorde det store arbejde jeg lagde i hver film. Da jeg skiftede til engelsk gik det pludselig meget bedre, og efter kort tid kom jeg op på 5 gange så mange seere hver måned. Mine statistikker på youtube viser at jeg har klart flest seere i USA,  men det er også et stort land, med lang tradition for at lave egne agn. Herudover ligger Sverige og Danmark på toppen. Det har sikkert også noget at gøre med den type agn jeg laver, da de jo passer til det fiskeri jeg selv dyrker og kender til.
 
 
Det är ju fantastiskt roligt att få fisk på egna beten men har du något bete som du ändå favoriserar av de beten som du tillverkat? 
Min  lille jerkbait “The Jerk” er ikke bare min mest populære film, men også en virkelig vellykket agn, og det er altid min “go to” agn når intet andet virker. Jeg har stadig en af dem fra starten, hvor jeg lavede dem i balsatræ, og selvom den er fuld af skader og reperationer, så kan den næsten altid lige give et ekstra hug. Derfor kommer den altid lige ud og svømme, selvom jeg er ude at testfiske noget andet, hvis fiskeriet er lidt trægt. 
 
Har du ett roligt fiskeminne med dina egna beten som du minns starkt?
Jeg har utrolig mange godt minder med mine agn, og hver gang man fisker den første gang med en helt ny agn er speciel. Men en af disse ture var lidt mere speciel, og det var min første tur med min “pike spoon”. Det var en tidlig morgen med tæt tåge og ingen vind. Jeg gik ud over et lavvandet område i waders for at komme ud til et dybere område. Nærmest for sjovt kaster jeg ud over det lave vand, og næsten med det samme er der en gedde der hugger på blinket. Fisken mistes, men i løbet af den næste halve time har jeg omkring 20 hug og følgere på det lave vand. Det var en helt speciel oplevelse, og jeg var endda så heldig at få det optaget på film, som man kan se i filmen om min pike spoon.
 
 
Vad fiskar du helst? (Gädda/gös/havsöring mm)
For mig er det ikke så meget arten der bestemmer, men nærmere sæsonnen. Mit fiskeår har ligesom sin vante gang. Laksetrolling i det tidlige forår, havørred i foråret, så starter gedde fiskeriet. Om sommeren er det jigfiskeri efter torsk på det lave vand, som afløses af fladfisk og makrel. Efterår og vinter er det så de store brakvands aborre. Vi har i mange år deltaget i artskonkurrencer på havet i vores jolle, og det synes jeg er rigtig sjovt. Her kan selv en lille fisk af en art man ikke normalt fisker efter have stor betydning, og således bliver man virkelig udfordret på sin fiskeviden og evner.
 
Hur ser framtiden ut nu? Har du några planer på fler videoklipp? Vet du vad de ska handla om?
Jeg har altid masser og planer om film, men det er ikke dem alle der bliver til noget. Lige for tiden arbejder jeg på endnu en film i min “Basic Luremaking” serie som omhandler coating med epoxy. Herefter tror jeg det bliver en film om at lave sine egne gennemløbsblink til havørred. Jeg har dog også lige købt en 3D printer, og måske skal der også laves noget om den. Der er også lige min ide om at køre nogle liveshows under titlen “The Luremaking Hour” – Jeg prøvede i 2018, og selvom jeg ikke nåede op på mange seere, så vil jeg ikke udelukke at jeg prøver igen. Mest fordi jeg selv synes det var sjovt at kommunikere direkte med seerne.
 
  
Finns det en idé bakom att du startade din egna Youtube-kanal och väljer att lägga så mycket tid på den?
Jeg har altid selv haft stor fornøjelse af at lave mine agn selv. Hele processen med at få lavet den nye agn, spændingen når man tager den ud på testfiskeri og glæden hvis det lykkes at få en fisk til at tage den. Disse oplevelser ønsker jeg at alle skal have chancen for at prøve. Men jeg ved også, at  for mange, som ikke lige har gjort det hele livet som jeg har, er det måske et stort skridt at komme i gang. Dem vil jeg gerne hjælpe i gang ved at dele mine erfaringer ved dem. Og jeg fortæller alt hvad jeg ved – Der er ikke nogen hemmeligheder.  Heldigvis kan jeg se på de tilbagemeldinger jeg får, at mine film faktisk er til stor hjælp, og det gør mig rigtig glad.
 
 
Stort tack Jørgen för att du ville medverka!
Här hittar du Splish Splash Fishings Facebooksida och Youtubekanal!
 

Tävlingen avgjord! Stort grattis till Anna-Stina Andersson! Du vann Jørgens gädda nedan! Jag kommer att kontakta dig per mejl för adress! GRATTIS!

 

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. garden Grow Lights skriver:

  whoah this weblog is magnificent i really like reading your articles.

  Stay up the good work! You already know, a lot of people are
  loooking round for this information, you could help them greatly.

 2. Teena skriver:

  Excellent web site you’ve got here.. It’s hard to find good quality writing like yours nowadays.
  I truly appreciate individuals like you! Take care!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + sex =

0
  0
  Varukorgen
  Din varukorg är tomÅtervänd till webbutik