Korta fisketurer kan vara ack så effektiva!

I år hade jag som plan att ha mindre att göra till våren och försommaren. Den planen sprack! Beror ju i och för sig att jag läst en kurs på högskolan också. Barnen ville ha upp sin rampool nu när sommaren kommit och som vanligt är det ett projekt. Det är alltid något som strular.

I år strulade två uttorkade packningar och en tryckmätare. Försökte hitta nya packningar men det slutade med fantastisk VVS-tejp och en gammal tryckmätare som man hade sparat i reserv från ett annat tillfälle. Innan dock detta blev löst så slet man sig i sitt hår, tuggade gräs och bankade huvudet i ett träd. När det var som värst och man hade en paus och familjen skulle iväg på ridlektion, ja då såg jag mitt tillfälle!

Rättare sagt, min hustru sa till mig “-Åk du och fiska medan vi är borta! Vi blir ju ändå borta några timmar!”. Tror att det syntes att mina inre säkringar höll på att gå. Så snabbt in i huset, slängde fiskesakerna i fiskeväskan och drog iväg. Tyckte det tog för lång tid att ta ut båten så det fick bli flugfiske i en put & takesjö.

Blev senare filéad och ska användas till Sushi!

Väl framme så var det tyst och lugnt. Fåglarna kvittrade och bina surrade. Vattenytan låg stilla och det var ljuvligt lugnt. Precis vad jag behövde denna helgen.

Det vakade väldigt lite och med tanke på värmen och att öringar och regnbågar vill ha det lite kallare vatten så ställde jag mig där det var som djupast.

Några gånger såg jag virvlar bakom flugan precis som en fisk varit framme och vänt. Jag bytte färg för att locka till hugg. Ganska tidigt så kom ett snabbt och hårt hugg men lika fort var fisken borta. Sedan blev det tyst utan hugg eller vändande fisk.

Jag bytte till svart fluga för jag misstänkte att de såg den bäst om de gick djupare än vanligt och ser rakt upp mot ytan. En wolly bugger blev det.

När jag stod där i mina drömmar så kom det några bilar som körde förbi. Varje gång trodde jag att de skulle stanna och att den lugna friden skulle vara slut.
Mycket riktigt så blev det så. Kanske lite fler än vad jag trodde. Två till tre bilar kom. Olika sällskap och totalt ca 12-13 personer. En hel drös med barn och ganska snart förvandlades tystnaden till ett Leos lekland och det blev världens hålligång. 🙂

Precis när alla kom och jag stod och tittade på annat håll så högg det till. En snabb rusning direkt och fisken for i iväg tvärs över gölen. Spännande! Jag visste att det gick öringar på 2-3 kilo och det var de jag egentligen var ute efter. Sedan är ju en fisk alltid en fisk. Hur stor och hur liten den än må vara.

Lugnet före stormen! 🙂

Efter kanske 3 rusningar så kunde jag se fisken för första gången. Det var inte på tal att veva in den med rullen utan här höll vi linan i handen. Den var väldigt aktiv och starkare än vad de brukar vara. En regnbåge och över genomsnittet. Efter ca 7-8 rusningar till så var den trött. Exakt 2 kilo och 49 cm lång.

Jag stod kvar ett tag men fisken försvann och hade hittat mat på annan plats. Jag var ändå nöjd. Jag hade ju uppdrag att utföra hemma ändå. Så hem och vips så hade vi löst poolen och filtret åt barnen. Så slutsatsen av detta är: Alla problem löser sig om man bara får fiska lite! :-). Håller ni inte med?

Vill passa på att önska dig som läser detta en Glad Midsommar!

//Gryningsfiskaren

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + ett =

0
    0
    Varukorgen
    Din varukorg är tomÅtervänd till webbutik